Megújul az óvoda épülete

Megújul az óvoda épülete

A szülők is segítettek, hogy az óvodások az új nevelési évet megújult intézményben kezdhessék meg. 2015-ben valósult meg a Napközi Otthonos Óvoda Vörösmarty utcai székhelyintézményének és a bölcsődének a külső felújítása. A munkálatok idén belső tér korszerűsítésével folytatódtak, mintegy 200 millió forint értékben valósul meg a két intézmény újabb fejlesztése.

A szülők is segítettek, hogy az óvodások az új nevelési évet megújult intézményben kezdhessék meg.

2015-ben valósult meg a Napközi Otthonos Óvoda Vörösmarty utcai székhelyintézményének és a bölcsődének a külső felújítása. A munkálatok idén belső tér korszerűsítésével folytatódtak, mintegy 200 millió forint értékben valósul meg a két intézmény újabb fejlesztése.

– Egy TOP-os pályázat keretében sikerült megvalósítani a felújítást – tájékoztatott Horváth László polgármester. – A beruházás június közepén kezdődött, a munkálatokról előzetesen az intézményvezetőkkel közösen tájékoztattuk a szülőket. A kivitelező Le-Ko Kft. munkatársai augusztus végére el is végezték a szükséges munkákat és az óvodában szeptember 4-én már fogadhatták a gyerekeket. A nyitás előtti hétvégén az óvodai eszközök, bútorok, berendezések visszarendezésében sokat segítettek a szülők is az intézmények dolgozói mellett, hozzájárulva a beruházás határidőre történő megvalósításához. Az épületekben elvégezték a gépészet korszerűsítését, két külső terasz is megépült, a belső terek megújultak.

– Elvégezték a padozat cseréjét, a falak festését, korszerűbb lett a világítás, nyílászárókat cseréltek, új kazán került elhelyezésre, valamint napkollektorokat szereltek fel az épület tetejére, melyek lehetővé teszik a kézmosó meleg vízzel való előállítását, használatát – sorolta a polgármester. – Megtörtént az akadálymentesítés, átalakításra kerültek az öltözők és vizesblokkok, valamint új bútorok is beszerzésre kerültek.

A munkálatok itt még nem érnek véget.

– A külső részen elkészült az új kerítés – tette hozzá. – Vissza van még az óvodában a játszótér kiépítése és a játszóelemek elhelyezése, a babakocsi tároló felépítése, valamint a kerítésajtók és kapuk is ezután kerülnek a helyükre. Az óvoda és a bölcsőde közé élősövényt telepítenek majd és a terepet is rendezni kell. Mindezek november végére valósulnak meg teljes körűen.

A székhelyintézmény mellett a Napközi Otthonos Óvoda Petőfi utcai telephelyén is megkezdődnek a munkák, itt ugyancsak megvalósul a kerítés teljes cseréje és megújul a játszótér. Ez idő alatt sem kell a gyerekeknek lemondaniuk a kültéri játékokról, foglalkozásokról, hiszen használhatják a szomszédos intézményekben rendelkezésre álló lehetőségeket és a város közterein lévő játszótereket is.

- Még ebben az évben tervezik indítani a további fejlesztések közül a Patyolat épülete és a III-as IV-es háziorvosi rendelők felújítását.

Forrás: Zalai Hírlap
Szerző: Korosa Titanilla