Felavatták a megújult óvodát és bölcsődét Lentiben

Felavatták a megújult óvodát és bölcsődét Lentiben

Mintegy 200 millió forintból valósult meg a Napközi Otthonos Óvoda és a bölcsőde fejlesztése a települése. Tegnap tartották a beruházás ünnepélyes átadását.

Mintegy 200 millió forintból valósult meg a Napközi Otthonos Óvoda és a bölcsőde fejlesztése a települése. Tegnap tartották a beruházás ünnepélyes átadását.

A beruházás tartalmát a rendezvényen Horváth László polgármester mutatta be.

– 2014-től több fontos beruházást fejeztünk be a városban – kezdte Horváth László. – A legnagyobbak az oktatási intézmények energiahatékonyságát jelentették, emellett megvalósult a gyógyfürdő bővítése, megépült négycsillagos hotel, újítottunk fel utcákat, ravatalozót, városrészi kultúrházat, készült műfüves pálya, megvalósult számos komoly rendezvény városunkban.

– Az óvoda és a bölcsőde Vörösmarty úti épületének felújítása, illetve a Petőfi úti telephely külső tereinek megújítása egy első eleme annak a pályázatokból megvalósuló beruházás sorozatnak, melyet a város 2015-tól kidolgozott, megpályázott, elnyert és jelenleg is megvalósít – folytatta a polgármester, majd az elvégzett munkálatokról szólt.

– Az önkormányzat elkötelezett a gyermekeket ellátó intézmények fejlesztésében – mondta. – A bölcsőde és az óvoda központi épülete átesett egy energiahatékonysági fejlesztésen, majd megújult a csoportszobák berendezése és a játszóudvarok. A bölcsődében a konyha, valamint a szellőzési rendszer vált korszerűbbé, de átalakították a kazánházat is a munkálatok során. A fejlesztés kiegészül még a bölcsőde bútorzatának részleges megújításával, továbbá megépült az új kerítés is az intézmények udvarai körül.

Horváth László hozzátette: tervezik még a bölcsőde Zrínyi utca felőli bejáratának térkövezését, valamint a többi bejárat és az aszfaltozott udvarrész felújítását is.

A rendezvényen részt vett Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos és dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is.

Vigh László méltatta a beruházást, hiszen – mint mondta – aki bölcsődét és óvodát újít fel, az a jövőt építi. Hozzátette: egy intézmény sem tudja helyettesíteni, pótolni azt, amit a család nyújthat a gyerekeknek, de az óvoda és a bölcsőde is sokat hozzá tud tenni a gyerekek fejlődéséhez.

A köszöntőket követően Ipacs Bence plébános áldotta meg az intézményeket.

Forrás: zaol.hu